JDahl.se

Byt namn på många filer samtidigt

Ibland kan det vara nödvändigt att byta namn på många filer på samma gång. Kanske följer de nya namnen ett mönster, eller så ska filerna heta samma sak? Då kommer programmet Bulk Rename Utility väl till pass, som har i princip oändligt med inställningsmöjligheter.

Är du bekant med reguljära uttryck, regex eller regular expressions, finns det en funktion för det också. Det kan vara bra om de gamla och nya filnamnen har liknande mönster. Det finns massor av funktioner i programmet, som är tillräckligt avancerat för att använda för professionellt bruk.

Det är mycket lätt att förstå hur det fungerar, och de flesta funktioner är rätt uppenbara. Du får också en förhandsgranskning av hur filnamnen kommer att se ut, innan du gör ändringen. Det är bra om du ska byta namn på många filer, så att du inte råkar spara alla med samma namn exempelvis.

Oavsett hur många, hur stora eller vilket filformat filerna är i, så fixar Bulk Rename Utility att byta namn på flera filer samtidigt.

Byta namn på många filer samtidigt

Författare: Jonas Dahl

Jonas har skrivit 357 inlägg på denna sida hittills.

Publicerat den 17 september, 2011 klockan 22:10.

Nyhetsbrev

Anmäl dig gärna till mitt nyhetsbrev. Du får tips, idéer och en del information som jag inte skriver på bloggen, c:a en gång per månad. Självklart använder jag inte din e-postadress till något annat.

Det här är jag

Jonas Dahl

Mitt namn är Jonas Dahl. Jag kommer från Lidingö, en förort till Stockholm. Ett starkt intresse har sedan många år varit datorer, där jag själv tycker att jag kan ganska mycket. Jag är speciellt inriktad på saker som har med internet att göra, som hemsidor, SEO, PHP, MySql, HTML och en massa andra roliga saker.

Har du aldrig läst den här bloggen förut, kan jag tipsa om min presentationssida, där du får mer information om mig. Annars är det bara att börja läsa någon av alla 220 inlägg som jag hittills har skrivit!